Saldie pīrāgi cilvēces vēsturē allaž ir bijuši viena no galvenajām svētku galda sastāvdaļām. Pats vārds “pīrāgs” cēlies no vārda “pir”, kas tulkojumā no krievu valodas nozīmē “svinības ar bagātīgu galdu”.
Kā likums, saldos pīrāgus cepa svētku galdam. Vasarā gatavoja pīrāgus ar augļiem un ogām, bet ziemā – ar ievārījumu. Saldos pīrāgus gatavoja, svinot kāzas, bērna piedzimšanu un citus priecīgus notikumus.
Mūsdienās pīrāgus gatavo ne tikai svētkos, bet arī darba dienās. Šodien pastāstīšu tev recepti, kā neticami ātri pagatavot pīrāgu ar ievārījumu.
Sastāvdaļas:
4 olas;
1/3 tējkarotes sāls;
330 grami cukura;
300 grami kefīra;
150 mililitri augu eļlas;
830 grami miltu;
2 tējkarotes cepamā pulvera;
2 tējkarotes vaniļas cukura;
Ievārījums;
25 grami saldkrējuma sviesta.
Lasi arī: Īsts rudens gardums: ķirbju siera kūka
Lasi arī: Pietiek veikt vienu vingrinājumu sēžas nervam, lai aizmirstu par sāpēm muguras lejasdaļā uz visiem laikiem
Bet tālāk seko būtiskākais – triki un soļi, kas jāievēro, lai pīrāgs sanāktu izcils.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu